0232 712 12 34    info@cesmebahcebakim.com

Bahçe İlaçlama

Her geçen gün dünyamızda artan stres, genetiği değiştirilmiş gıdalar, yoğun iş yükü gibi olumsuzluklar artmakta ve insanlar da artık kendilerini rahatlatacak çeşitli uğraşlar edinmektedir. Bahçecilik işi ile uğraşan insan sayısı tüm bu nedenlerden dolayı artmaktadır. Aynı zamanda bahçecilik yaparak iş yapan ve çok iyi kazanç sağlayan birçok çiftçide bulunmaktadır. Bahçe işi sanıldığından daha zor ve üzerine düşülmesi gereken bir iştir. Çünkü mevsimlik olarak bahçenin içi, yapısı, durumu, barındırdığı her şey değişmektedir. Özen gösterilmeyen ve kendi haline bırakılan bir bahçe genellikle zamanla böceklenir, haşereler basar, içerisinde bulunan bitkiler kurur ve bahçe tabiri caizse yabani otlarla dolu terkedilmiş alan haline gelir. Bu yüzden bahçenin bakımı ve ilaçlanması oldukça önemlidir.

Bahçe İlaçlamanın Önemi


Bahçeler genelde yeşil alanlardır. İçerisinde akla gelen her türlü çiçek, gül, bitki, meyve ve süs ağaçları bulunmaktadır. Tabi ki bunlar ile birlikte toprağın ve bahçede bulunan bitkilerden dolayı birçok canlı türü de barınabilmektedir. Bu canlı veya mikroorganizmaların kimisinin bitkiye herhangi bir zararı bulunmazken bazı canlı türleri bahçede bulunan bitkiler için ölümcül olabilmektedir. Bahçeler için zararlı olan yüzlerce canlı haşere ve böcek türleri vardır. Sivrisinek bile bitkilerinizin ölmesine neden olabilmektedir. En çok karşılaşılan ve bilinen bahçeye zarar veren canlı türleri yılan, akrep, çıyan, kertenkele, örümcek, akarmite, sinek, hamamböcekleri, fareler, keneler, karıncalar ve arılardır. Bu canlılar bulundukları bahçe ortamında hem yetiştirilen bitkilerin açısından hem de bahçe sahibinin de sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Milyarlarca yatırım yapılan bir bahçe yetersiz ilaçlama yapıldığında bir anda tamamen yok olabilir. Ya da kene veya diğer canlı türlerinden bahçe sahibi hastalık kapabilir. Bu yüzden bahçesi olan bir kişinin düzenli olarak bahçesini ilaçlatması önemlidir.

Bahçe İlaçlama Yöntemleri


Bahçe ilaçlamada çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Kullanılacak yöntem hangi zararlılara karşı yapılacağı ve hangi mevsimde yapıldığına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak ilaçlama yöntemlerini sıralayacak olursak 5 gruba ayırabiliriz. Bunlar;

  • Sıvı halde İlaçlama
  • Jel ile İlaçlama
  • Kokulu İlaçlama
  • Kokusuz İlaçlama
  • Fare Düzenekleri